Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Традиционално, сваке године почетком октобра организује се Дечија недеља. Активности посвећене деци трајаће од 1. до 7. октобра. Слоган овогодишње манифестације је ”Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља”. Тим поводом данас је у свечаној сали Града Пирота организовано дружење деце са градоначелником Владаном Васићем, првим заштитником њихових права.

Надица Адамовић, шеф Одсека друштвене бриге о деци рекла је да се у нашем граду кроз бројне активности стварају услови за добар и квалитетан живот деце.
С' обзиром на овогодишњи слоган Дечије недеље – ”Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља”, Светлана Томић, председница Удружења “Пријатељи деце Пирот” рекла је да је циљ овогодишње манифестације да разоружамо насиље лепим речима, поступцима, радионицама и акцијама.
Градоначелник Владан Васић честитао је својим младим гостима дечију недељу и пожелео им да детињство проводе што безбрижније и срећније.
Деца Предшколске установе “Чика Јова Змај” припремила су пригодан програм.
Онда је градоначелник Васић повео децу у обилазак његовог кабинета, где је наставио разговор са њима.
За сутра су предвидјене следеће активности:

ДРУГИ ДАН УТОРАК 2.10 2108.

Програм активности Дечје недеље Основне школе „Свети Сава“
Назив активности: Радионица ,,ОД СРЦА СРЦУ – ДРУГ ДРУГУ“
Циљ: Дружење, ненасилна комуникација, тимски рад,
Место и време реализације активности: 2. октобра, од 14:20 часова, до 16:05 ч у учионицама првог разреда Економска школа Пирот.
Опис активности: Деца 3. разреда, у оквиру ове радионице, праве у пару с децом 1.разреда честитке другарства. Трећи разред улази у разред првака и свако дете прилази свом пару прваку. Заједно праве другарску честитку за ђака првака. Ту су и учитељи првог и трећег разреда. Свака честитка носи поруку другарства и добродошлице новопридошлим ђацима. Прваци честитке носе кући. Ова радионица се дешава на првом и другом часу, 2. октобра, у 14:20 часова, до 16:05. У свакој учионици првог разреда по један ђак трећег разреда казује поздравне стихове песме коју припрема за ово дружење. Очекујемо и медије да забележе ово лепо дружење.

Програм активности Дечје недеље „Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот“
Назив активности: ликовна радионица Кругови среће
Учесници: деца ПУ Чика Јова Змај
Време реализације активности: 2.10.2018, 10 часова
Место реализације активности: Градски трг или Галерија Чедомир Крстић
Циљ активности: Развој позитивне социјализације, неговање толеранције, другарства, емпатије и љубави међу децом, буђење самосвести и свести о уважавању другог код деце. Афирмисање другарства, различитости, неговање дечјег стваралаштва, поштовање права детета кроз заједничке активности деце, васпитача и друштвене средине. Уважавање индивидалности сваког детета и његове потребе за игром и стваралаштвом.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine