Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Њ.Е. Сем Фабрици, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији у оквиру дводневне посете Пироту данас је разговарао са градоначлником Пиррота Владаном Васићем и његовим сарадницима.

По завршетку састанка  званичници су се обратили представницима медија. Домаћин Владан Васић изразио је задовољство посетом високог представника Европске уније у Србији, и истакао значај оваквих састанака и разговора не само за Пирот већ и за Србију у целини. Са градоначеником Васићем разговарали о реализованим, али и будућим пројектима које финансира ЕУ

Њ.Е. Сем Фабрици рекао,  је том приликом, да је за ЕУ значајан рад самих градова и општина за приступање Србије Унији. Велики део прописа, које Србија прилагодјава на свом европском путу  спроводе се управо на локалу. Пирот има изузетне резултате у многим областима, а Фабрици је посебно истакао значај како реализованих пројеката, тако и пројеката који тек следе.

У оквиру дводневне посете Њ.Е. Сем Фабрици, данас је посетио Млекарску школу “Др Обрен Пејић”. Током сутрашњег дана посетиће Регионални центар граничне полиције, Пријемни центар за мигранте и Момчилову трђаву.

План посете

Среда, 11. јул 2018. године (у пратњи градоначелника Пирота, г. В. Васића)

9:45 – 10:15 Превоз до Регионалног центра граничне полиције Србије према граници са Бугарском
10:15 – 11:00 Посета Регионалном центру граничне полиције Србије према граници са Бугарском

Преглед специјалне опреме за управљање границама
(Градина бб, Димитровград)

11:30 – 12:00 Посета Пријемном центру за мигранте – “Четврти километар”
(Бериловачки пут бб, Пирот)
12:00 – 12:20 Превоз до средњовековног замка – Момчилова тврђава

12:20 – 13:00 Посета средњевековном замку – Момчилова тврђава

Више информација о Подршци Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији можете пронаћи на веб страници www.еуинфо.рс/подрска-еу-управљању-миграцијама/

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine