Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Кабинет министра без порфеља задуженог за демографију и популациону политику, расписао је 21. маја  Јавни позив за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години, ради реализације пројеката из обрасти демографије и популационе политике, у складу са Уредбом о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2018. годину.

Јавни позив је био отворен до 14. јуна, и на основу њега је пристигло 71 предлога мера – пријава.

Комисија је проверавала исправност свих пристиглих предлога мера – пријава, увидом у приспелу документацију у року од 14 дана. Након извршеног детаљног прегледа свих валидних пријава Комисија је 04. јула утврдила Предлог одлуке о одобравању средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе.

На листу вредновања и рангирања предлога мера – пројеката пристиглих на Јавни позив, подносиоци предлога мера – пројеката имају право приговора у року од 5 радних дана од дана објављивања Одлуке и листе вредновања и рангирања предлога мера на сајту Кабинета, www.мдпп.гов.рс.

На основу Предлога одлуке о одобравању средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе, министарка Славица Дјукић Дејановић донела је  Одлуку о одобравању средстава за суфинансирање мере популационе политике јединица локалне самоуправе.

Један од пројеката који је обухваћен предлогом одлуке о одобравању средстава је пиротски пројекат адаптације Вртића “Првомајски цвет” .



Укупна вредност пројектаје 14,5 милиона динара, од тога 10 милиона финансира Канцеларија, град има обавезу да учествује са 2 милиона динара, а обезбедјено је и додатних 2,5 милиона за радове на адаптације доњег дела објекта.

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine