Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот је на трећем месту у Србији према територији коју покрива и разудјености путне мреже. Пред локалном самоуправом је велики изазов који она, у складу са својим могућностима, реализује на задовољство мештана бројних села, да до сваке куће, чак и најзабаченијих села, угради асфалт. Мало је ко пре двадесетак година веровао да ће каменити и излокани планински путеви према Паклештици, Бели, Гостуши, Топлом Долу, Засковцима, Рагодешу и тако даље бити асфалтирани. Данас је то реалност. Ових дана почеле су припреме за асфалтирање дела пута од Белског моста до Белског трапа. Пре тога је асфалтиран пут до Паклештице и од Белског трапа до Гостуше.


Заменик градоначелника Пирота, Видојко Панајотовић, каже да су мештани били неповерљиви када им се, нарочито у предизборним кампањама, говорило да се предузимају мере да у сарадњи са Републиком и средствима локалне самоуправе почне уредјивање путева до планинских села. Локална власт остала је доследна својим обећањима и о томе најбоље говори оно што је урадјено последњих петнаестак година.
Сарадња са Предузећем „Коридори Србије“ је добра каже Панајотовић. Захваљући томе ускоро ће почети санација одредјених атарских путева. Оно што је посебно важно постигнут је договор о адаптацији атарског пута од места Пребијен дел према Станичењу, као привремено решење, док се не изгради петља код Сопота на Коридору 10.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine