Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У разговору за Пиротске вести градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да ће се током ове грађевинске сезоне, која се већ захуктала, у Пироту, самом граду и селима реализовати велики број инфраструктурних пројеката. Радиће се у великом броју месних заједница, селима, а око 6.5 милиона динара издвојено је за уређење дечјих игралишта. За текуће одржавање улица и путних праваца издвојено је преко 30 милиона динара.


- Завршено је уређење сокака у селу Крупац, радиће се резервоар за воду у Дојкинцима, а из ИПА пројекта уредиће се и терен – окружење карауле која је претворена у модеран туристички објекат. Завршена је десна страна тротоара у Таковској улици, а радиће се и лева страна за коју се очекује јавна набавка ускоро. Увелико се ради и на редовном одржавању улица и путева за шта је за целу сезону опредељено преко 30 милиона динара. Ургентно одржавање улица и општинских путева је такође у току, треба да се ради у селима Базовик, Рудиње, Сопот, Градашница и другим местима. Уређење крака улице Војводе Мишића у Пироту за нови објекат Лидла радиће се у две фазе, најпре трасирање а онда и асфалтирање. Изградња улице Ћирића и Методија прва фаза – пробијање улице, а следеће године ће се овај пројекат комплетирати. Почело је уређење пута Белски мост – Белски крст – прва фаза, асфалтираћемо половину недовршене инфраструктуре. Реч је о деоници која је била готово непроходна-каже Васић и додаје да се увелико ради и на уређењу улице Светозара Марковића.


- У току је уређење тротоара у улици Српских владара са обе стране, уређење улице Војводе Степе, јавна расвета у улици Лава Толстоја. У току су јавне набавке за Јастребачку улицу где се ради замена водоводне мреже, затим јавне набавке за уређење неколико сокака у селу Гњилан, адаптација локала у улици Бранка Радичевића где ћемо вероватно изместити нашу Канцеларију за локални економски развој. Расписана је јавна набавка за уређење тротоара улице Књаза Милоша, Партизанске улице, уређење улице Носилаца албанских споменица, изградња јавне расвете на Тргу републике, санација пешачке пасареле, што је дугогодишњи проблем, за то су све расписане јавне набавке а радићемо и игралишта у многим месним заједницама. Очекујемо адаптацију просторија у Косовској улици у Београду. Ускоро ће бити расписана и јавна набавка за изградњу хостела у поткровљу Зип центра. Урадићемо аутобуска стајалишта у селима и граду. Очекује се уређење улице Живојина Николића Брке, Првомајске, 7. јула, Рузмарина са потпорним зидом код Столара. Уређење оба крака пута у Пољској Ржани где се сада мења водоводна мрежа, изградња трафо станице у Индустријској зони 1, то је за потребе побољшања снабдевања струјом за кориснике Зоне-каже Васић.

Радиће се у бројним Месним заједницама

Васић је похалио и сарадњу Града са Месним заједницама па ће се, сходно томе, у великом броју месних заједница реализовати многи пројекти.

- У МЗ Чиниглавци – уређење амбуланте, у Обреновцу – уређење просторија МЗ, у МЗ Власи, Војнеговцу, месним заједницама Петровац, Држина, Велико Село, Темска, Рагодеш, Велики Јовановац, Извор, Гњилан, Добри До, Враниште. Углавном су то уређења домова, просторија које служе за одржавање састанака и функционисања Месних заједница и други предлози који су стигли из самих мештана и Месних заједница.

Програм уређење дечјих игралишта, преко 6.5 милиона динара издвојено за ове намене

- Уредићемо игралишта у насељу Барје, 7. јули у Тијабари, Радин До, Танаско Рајић, у центру ћемо код оба игралишта и код кафића Кенгур и Саве Ковачевића поправити, у Пољској Ржани ћемо уредити мобилијар, у Темској, Дојкинцима, Станичењу, Држина, Велико Село и Власи. Дакле, укупно ће у селима и Месним заједницама и градским насељима у поправку и уређење игралишта бити уложено преко 6.5 милиона динара-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine