Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Пироту је однедавно почела са радом фабрика ЈЛБ Соулиер, партнер Мишелина – фабрика која се бави производњом металних делова и алата за гумарску и друге индустрије. Иза ове компаније стоји француски капитал, а по речима власника, компанија тренутно углавном ради за потребе Мишелина, са којим сарађује много година уназад, а ускоро се почиње производња за још једног гиганта – немачки Сименс и многе друге компаније због чега ће доћи и до повећања броја радника. Фабрику су обишли градоначелник Пирота мр Владан Васић и амбасадор Француске у Србији Фредерика Мондолинија.

- Наш циљ је да у Пирот доведемо што више “малих” компанија које су добављачи Тигар тајерсу доведемо у Пирот. На томе смо и радили много година уназад и ево имамо овде компанију која запошљавања тренутно више од 30 радника са плановима за проширење производње и упошљавање нове радне снаге. Мишелин је велики потенцијал где ради 3.500 ради, али ту има простора за огроман број мањих фирми које су “наслоњене” на пословање овог гиганта-казао је градоначелник Васић.


Власник компаније Ерик Бланшет казао је новинарима да је у Србији већ 17 година.

- У Пироту смо јер је моја групација партнер са Мишленом 40 година. Мишлен нас је замолио да дођемо овде и инвестирамо у Пироту. Желео бих да се захвалим градоначелнику Васићу на његовој подршци за отварање фабрике, али и амбасади Француске, менаџменту Тигар тајерса – Милени Тошић, Игору Симику који су нам подршка. Наша жеља је да проширимо капацитете у Пироту-казао је Бланшет.
Амбасадор Француске Фредерик Мондолини казао је да је током свог боравка обишао и Мишелинову фабрику у Пироту, као и фабрику ЈЛБ Соулиер.- Сама инвестиција и фабрика Мишелина, као и ова фабрика представљају приче о успеху. Фабрика Тигар тајерс је највећа француска инвестиција у Србији која је привукла и друге инвеститоре у Пирот-казао је амбасадор Мондолини.
Директор фабрике ЈЛБ Соулиер Душан Поповић казао је Пиротским вестима да је у саму зграду и машине инвестирано за сада око милион и по евра, а планови за даље ширење су врло амбициозни.

ЖИзвор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine