Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у Ромском насељу одржана примопредаја дечјег игралишта. Игралиште је Месној заједници Расадник донирала Немачка хуманитарна организација ГИЗ.

Координаторка за ромска питања у Граду Пироту, Радмила Нешић, истакла је овом приликом да су успели да остваре сарадњу са ГИЗ-ом који је у оквиру Пројекта за повећање запосљености младих имао и програм оплемењивања ромских насеља игралиштима. На радост свих грађана Ромског насеља и Месне заједнице Расадник деца сада имају још један простор који омогућава боље услове живота.

Цонстанзе Сцхмогер, саветник за ГИЗ, изјавила је да је ово први од пет планираних програма које планирају у оквиру пројекта за подстицање запошљавања младих. Критеријум којим су се водили био је пронаћи најзанемаренија места за изградњу игралишта, а идеја је била укључење младих људи и њихов подстицај да постану продуктивни чланови друштва.

Небојша Петровић, председник МЗ Расадник, каже да је изградња игралишта од изузетно великог значаја јер је у насељу много деце и потребан им је такав простор. Петровић је додао да су у току и јавни радови.

Извор: Плус Онлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine