Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је почела градња првог кондоминијума у Пироту – пројекта под називом “Западни кеј”, где ће, на простору поред будућег Лидла, поред Кеја, нићи комплекс од три стамбене зграде које ће представљати “град у граду”, са вртићем, кафићем, паркинзима и многобројним садржајима. Реч је о комплексу зграда које ће, по први пут у Пироту, припадати изузетно високом Б енергетском разреду, што значи да ће по питању уштеде енергије бити без премца. Јединствено је и што ће будући власници станова имати и своје мале баште.

Отварању и првим радовима присуствовао је и градоначелник Пирота мр Владан Васић који је истакао да, иако није уобичајено да градоначелник присуствује на оваквим догађајима, ипак реч о изузетно важном пројекту који ће дати један потпуно нов и изузетно модеран садржај Пироту. Такође, реч је о највећем грађевинском пројекту још од почетка градње хале “Кеј”, казао је градоначелник Васић. Он је најавио и да ће у наредном периоду почети да се уређује и Кеј поред Нишаве од моста Газеле ка Бистрици, што ће читав овај комплекс учинити заиста јединственим, не само у граду, већ и шире.


Представник фирме – инвеститора – Бобан Мијалковић, казао је да Западни кеј по свему представља прекретницу у урбанизацији Пирота, али је и истакао велику захвалност Градској управи, која је за само пет дана издала грађевинску дозволу за цео пројекат.
Камен темељац положили су представник инвеститора Бобан Мијалковић и градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

 

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine