Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На позив Едуарда Мироља, новог власника некадашње фабрике Аха мура Први мај у Пироту, у бугарском граду Сливену, у Бугарској, боравили су градоначелник Пирота, мр Владан Васић, директор Слободне зоне Пирот, др Драган Костич, и Александар Симоновић, директор маркетинга у Слободној зони Пирот, у оквиру које послује пиротска фабрика. Фабрике Едуарда Мироља у Сливену, у Бугарској, простиру се на површини од 27 хектара, од чега је 17 хектара покривено и чине производне погоне, са савременом технологијом, и затвореним производним процесом, од почетних сировина до финалних производа, конца и платна. Фабрика упошљава 2.500 људи.

Градоначелник Пирота и водећи људи Слободне зоне Пирот, разговарали су са менаџментом компаније Е Мирољо, да се у пиротској фабрици у сарадњи и уз подршку Града, формира Центар за обуку текстилних


- Са менаџментом фабрике разговарали смо о сарадњи са Слободном зоном Пирот и о његовим даљим активностима и проширењу производних, али и кадровских капацитета. Задовољство нам је што ће и фабрика у Пироту постати чланица Уговорне окружне Привредне коморе Пирот – изјавио је у Бугарској директор Костић.
У пиротској фабрици тренутно је упошљено 240 радника. Жеља руководства компаније Е Мирољо је да у Пироту има више од хиљаду радника, што је то у овом тренутку немогуће, због дефицита радне снаге у области текстила.

извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine