Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након школа “8. септембар” и Школе за основно и средње образовање “Младост”, захваљујући одличној сарадњи Града Пирота са Канцеларијом за јавна улагања Републике Србије у наредној години радиће се реконструкција пиротске Гимназије, чија је фасада дотрајала, а радиће се и капитални пројекат реконструкције Опште болнице Пирот, казала је данас помоћница градоначелника Милица Голубовић, која је иначе и координатор за сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања.


Голубовићева је присуствовала приредби у ШОСО Младост којом су се школарци из ове школе захвалили Граду на подршци.
-Било је пуно радова у току ове године у школи “Младост”, све је реконструисано, а ова школа је постала и приступачна за особе са инвалидитетом, на спрату сад постоји и тоалет за особе са инвалидитетом. За наредну годину у плану је да се изгради и фискултурна сала за ову школу, с обзиром да школа нема такав објекат, средства су већ одобрена, а сала ће такође бити приступачна за особе са инвалидитетом. Надам се да ћемо у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања успети да током наредне године завршимо изградњу тог објекта који је од велике важности за школу “Младост”.

Такође бих најавила и комплетну реконструкцију и адаптацију Гимназије, такође у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања. Осим Гимназије, радиће се и на школи “Свети Сава”, а такође, почињемо и са припремом документације за реконструкцију Опште болнице Пирот-казала је помоћница Голубовић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine