Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је свечано малишанима насеља Прчевац предат на употребу модерни мини-пич терен који је изграђен захваљујући Програму прекограничне сарадње Србије и Бугарске, кога финансира ЕУ. У оквиру истог пројекта Пирот ће на зиму добити и клизалиште које ће бити постављено код Омладинског стадиона, а вредност оба објекта износи око 220.000 евра.
Председник општине Владан Васић казао је да са великим задовољством присуствује свечаном отварању овог објекта.


-Ми имамо седам актуелних  пројеката прекограничне сарадње са општином Монтана у Бугарској која успешно реализујемо или смо реализовали и Монтана је наш најуспешнији партнер. Урађен је мини-пич терен са пратећим објектима а добићемо и клизалиште на Омладинском стадиону. Овај део града за мини-пич терен смо одабрали зато што има пуно деце а немају ни један уређени простор за игру, бављење спортом и надам се да ће мештани знати да поштују овај терен-казао је Васић.
Директор Спортског центра Ненад Ђорђевић казао је да је Пирот због великих улагања у спорт један од ретких градова кога надлежни у Министарству спорта увек истичу као пример осталима.
-Помоћник министра Драган Антанасов врло често помиње Пирот као пример другим градовима, ево сада ће на пример на Сајму спорта који ће бити одржан новембра месеца Пирот и Зрењанин бити истакнути као два позитивна примера у Србији.Хтео бих да се захвалим нашим партнерима из Монтане, општини Пирот, Канцеларији за локални економски развој, као и извођачима радова “Тигар инкону” и “Топлоти”. Ово је други пројекат кога раде локални извођачи. Ми смо прошле године из истог програма реконструисали потпуно Омладински стадион. Драго ми је да Спортски центар свеке године изроди по један капитални објекат, прошле године Омладински стадион, раније скијалиште, тако да сам заиста поносан. Посебно ми је драго јер мештани већ брину о мини-пич терену. Терен у Прчевцу је сада сваког дана пуно деце и то је заиста прелеп призор-казао је Ђорђевић.
Красимира Живкова, координатор пројекта у име општине Монтана у Бугарској каже да је сарадња са општином Пирот одлична.
-Реч је о инфраструктурним пројектима. По истом пројекту у Монтани ради се реконструкција градског стадиона у Монтани, ради се модерна расвета, атлетска стаза, радови су готови и драго ми је да је и Пирот добио прелеп објекат. Надам се да ћемо наставити одличну сарадњу са општином Пирот-казала је Живкова.
мини пич терен 4
Шеф Канцеларије за локални економски развој, која је задужена за писање и реализацију пројеката Прекограничне сарадње Марија Ђошић каже да је до сада на овај начин општина Пирот кроз укупно седам пројеката добила милион евра. Захваљујући овом новцу Пирот је добио Омладински стадион, мини-пич терен у Прчевцу, добиће клизалиште и друге важне објекте. КЛЕР и општина Пирот увелико раде и на наредном пројекту којим ће Пирот и Монтана конкурисати код фондова ЕУ, а то је пројекат потпуног уређења средњовековне тврђаве Момчилов град.

 

Joomla templates by Joomlashine