Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У оквиру програма КфW4 ради се на пројекту замене азбестних цеви на подручју града. Зоран Николић, директор Водовода каже да се ради задовољавајућом динамиком. Завршени су радови у Улици Рогоз у дужини од 970 метара, у Улици 37. дивизије, где је укупно бити урадјено 920 метара мреже, Милентија Поповића 214м,  Боре Станковића 320м, а тренутно се ради у Улици Победе, где же бити замењено око 520 метара мреже.
- Остало је да се радови заврше у још три улице, Добродолској, Мајора Тепића и Чика Јове Змаја, чиме ће прва фаза пројекта бити комплетирана.

У свим овим улицама поред главне цеви мењају се и прикључни водови. У првој фази посла биће урадјена 3 километра мреже. Укупна вредност ових радова, који представљају прву фазу пројекта, је око 300.000 евра, каже Николић.
Други пројекат у оквиру програма КфW4 је реконструкција Црпне станице Бериловац. Пројекат је, према Николићевим речима, још увек у фази добијања разних дозвола, што се не кривицом нашег предузећа, доста одужило.
- Средства су обезбедјена, чекамо дозволе надлежног Министарства заштите животне средине, али очекујемо да и то ускоро буде обезбедјено. Вредност овог пројекта је 1,3 милиона евра, каже Николић.
Још један пројекат у оквиру програма Немачке развојне банке је комплетни мониторинг система. Пројекат који је за наш од изузетног значаја с обзиром да су у систему водовода и 17 села.
- Комплетан мониторинг омогућиће нам лакше праћење притиска, протока, кварова, хлорисања и свих осталих параметара, који су веома битни за брзо и квалитетно реаговање. Вредност овог пројекта је око милион евра, истиче директор Николић.
Касни почетак реализације ова два пројекта у оквиру програма, тако да ће средином наредне недеље бити одржан састанак са представницима Консултантске куће Сетек, која је задужена за саму динамику и поступак реализације пројеката у оквиру програма КфW.
- Највише каснимо са реализацијом пројекта комплетног мониторинга с обзиром да овде још увек немамо чак ни готов пројекат. То ће бити посебно разматрано на том састанку, каже Николић.
Укупна вредност целокупног програма КфW је 3 милиона евра, од тога је око 900.000 евра донација, а остало је кредит који ће ЈП ”Водовод и канализација” враћати у наредних 10 година.

Joomla templates by Joomlashine