Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је почела Дечија недеља, која ће бити обележена бројним програмима и манифестацијама под слоганом “Свако дете срећна лица – чува једна породица”. Тим поводом данас је у свечаној сали Општине организовано дружење деце са председником Општине, првим заштитником њихових права.
Председник општине Владан Васић честитао је својим младим гостима дечију недељу и пожелео им да детињство проводе што безбрижније и срећније.


Надица Адамовић, шеф Одсека дечије заштите у Општиснкој управи Општине Пирот  каже да се у нашем граду кроз бројне активности  стварају услови за добар и квалитетан живот деце. Овогодишња дечија недеља указаће на важност оснаживања породице и значај одрастања деце у здравој породичној средини.
Присутнима се обратила и Натали Станковић, председница Друштва пријатеља деце.
Деца Предшколске установе “Чика Јова Змај” припремила су пригодан програм.
Сутра је на програму дан предвиђен за дечије стваралаштво. Деца ће учествовати у ликовним и литерарним радионицама  у свим предшколским и основношколским установама. У ШОСО “Младост” биће изведена приредба “Имам право да живим здраво”, уједно ће бити презентована Монтесори учионица. У вечерњем програму, у 19 часова у Галерији “Чедомир Крстић” биће отворена изложба “Дечије ликовно стваралаштво”. У оквиру Дечје недеље Народна библиотека Пирот у уторак, 7. октобра, са почетком у 10:30х организује окупљање деце из пиротских основних школа на дечјем одељењу
Организатори  свих активности током Дечије недеље су општина Пирот, Одсек за послове друштвене бриге о деци, омладину и здравствену заштиту и Друштво пријатеља деце.

Joomla templates by Joomlashine