Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој седници Скупштине општине Пирот одборници су се потврдно изјаснили о извршењу буџета за првих шест месеци ове године, а донете су и одлуке које су значајне за предстојећу грејну сезону, одлука о одређивању локације за будућу ауто-пијацу у Пироту, као и одлуке везане за рад ПУ “Чика Јова Змај” и друге одлуке.

Председник општине Пирот Владан Васић казао је да се буџет извршава скоро идеално.

-Буџет општине се извршава скоро идеално, иако је ситуација у земљи тешка. То значи да смо реално предвидели приходе и расходе, шестомесечни обрачун каже да је 46 процената буџета остварено, а идеално је 50 процената, немамо никакве дефиците, мање је потрошено, камо лепе среће да је у таквој ситуацији државни буџет-казао  је Васић и класичном заменом теза назвао оптужбе опозиционе СНС да он лично има било какве везе са ситуацијом у “Првом мају”. 

-На туђој муци убирати политичке поене то је по мени жалосно. Наравно да смо подржали сваку акцију оздрављења ове компаније и било ког другог предузећа које послује на територији општине Пирот-казао је између осталог Васић.

Васић је казао да су донете и одлуке које ће омогућити људима који не желе да користе услуге Градске топлане да се под одговарајућим условима искључе са мреже.

-Водили смо рачуна и о онима који желе да се греју, као и о онима који желе да се искључе са мреже-казао је Васић новинарима по завршетку седнице.

Јагода Шнеле, начелница Одељења за финансије казала је новинарима да је извршење буџета добро, да нема проблема и да ће тако бити вероватно и до краја године.

-У току су грађевински радови на реконструкцији моста Газела, почеће се са изградњом новог моста на Другом рингу, ради се око Затвореног базена, данас је ишло плаћање за пресвлачење улица у граду и селима Дирекцији за изградњу града тако да ће до краја године бити потрошена сва предвиђена средства за инвестиције.

Joomla templates by Joomlashine