Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа на којој су градски већници усвојили једногласно да се пред одборнике упути предлог ребаланса буџета, који се ради како би се вишак прихода преусмерио у нове инвестиције, а делом и због промена статуса локалне самоуправе, из општине у град.


По речима градоначелника Владана Васића, нови приходи ће се путем ребаланса и нове потре буџетских корисника усвојити кроз ребаланс градског буџета.
-Ради се о неких четрдесетак милиона нових прихода. Тај новац ће бити распоређен на основу захтева и потреба корисника буџета. Променићемо и план Дирекције за изградњу града, да неке нове инвестиције уврстимо у тај план. Због нерешених имовинских питања и спорих поступака мораћемо да завршетак пробијања улице Ћирила и Методија на Други ринг одложимо за наредну годину, како новац који је намењен том послу не би остао неутрошен, а реч је о око 34 милиона динара, казао је градоначелник Васић, он је додао и да ће се ове године одустати од изградње спортске хале у дворишту ОШ “Душан Радовић”, јер је дошло до промене пројектне документације како би се објекат у што већој мери ускладио са потребама школе. У овој школи биће у потпуности преуређено двориште, а спортска хала ће се градити наредне године.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine