Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Прва национална ткачка колонија почела је данас и трајаће до 23. јуна. Колонија се одржава у хотелу “Стара” на Планинарском дому.
Циљ колоније је очување и промоција стапарског и пиротског ћилимарства, као и анимирање локалне заједнице и институција да помогну у реализацији те иницијативе. Учествује тридесетак жена из неколико градова Србије. Идеја је да колонија постане традиционална и да се одржава сваког пролећа у Пироту, а у јесен у Стапару.
Колонију организује Занатска задруга за производњу пиротског ћилима и сувенира “Дамско срце” и национално струковно удружење Етно мрежа, а у сарадњи са градским управама Пирота и Сомбора.

Учесници колоније и институционални парнери су и амбасаде Аустралије и САД, ткачка удружења и задруге, Факултет примењених уметности, Етнографски музеј у Београду и Туристичка организација града Пирота.


Током тродневне колоније чланови ткачких удружења и задруга из Србије имаће прилику да присуствују стручним предавањима, радионицама које организују чланице Занатске задруге “Дамско срце”, а радним програмом колоније планирано је и да исткају комаде с мотивима пиротског ћилима. Такође, током боравка на Старој плнанини, гостима ће бити презентовани и туристички потенцијали пиротског краја.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine