Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На крају школске године градоначелник Пирота, Владан Васић, организовао је пријем за ученике генерације пиротских основних и средњих школа. Ручним часовницима награђено је једанаесторо најуспешнијих ученика.

 
Успех у раду и даљем школовању ученицима је пожелео градоначелник Пирота, Владан Васић. Он је нагласио да је улагање у образовање од велике важности и да средства намењена школству заузимају важно место у буџету локалне самоуправе.

– Поносни смо на вас. И убудуће ћемо улагати у образовање, организујући школска такмичења, пружајући подршку такмичарима и тако што ћемо водити рачуна о основним и средњим школама. Град издваја значајна финансијска средства за школе, а издвајамо новац и за школске, студентске и спортске стипендије – рекао је градоначелник, Владан Васић.


Ученици генерације су Лука Поповић, Милијана Рангелов, Никола Павлов, Марија Николов, Катарина Лилић, Виолета Дончић, Ђорђе Манић, Дуња Ђорђевић, Владан Васић, Милица Живковић и Јован Милић.

Ђорђе Манић


Ученик генерације ОШ “Вук Караџић”, Ђорђе Манић, каже да је ове школске године постигао успехе на такмичењима из природних наука.

– Ово је посебан тренутак за мене, много сам учио и радио и то се исплатило.

Милијана Рангелов


Милијана Рангелов, матуранткиња “Економске школе Пирот” истиче да је веома поносна на то што је ученик генеарације.

– Велики је успех бити ђак генерације, трудићу се да оправдам постављена очекивања. Средња школа је још једна прекретница у животу и веома ми је драго што сам одабрала Економску школу.


Пријем за ученике, који су својим трудом и залагањем остварили изузетне резултате и директоре пиротских школа организован је у Свечаној сали Града. Свечаности су присуствовали и заменик градоначелника, Видојко Панајотовић, помоћница градоначелника за ванпривреду, Милица Голубовић и начелник Одељења за ванпривреду, Сава Костић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine