Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У свечаној сали града Пирота, у организацији локалне самоуправе и Црвеног крста Пирот, најхуманијим Пироћанцима, који су крв давали 50, 75 и 100 пута уручена су признања за исказану хуманост. Признања за 100 давања крви добило је четворо наших суграђана, за 75 дванаесторо, а преко 50 хуманих Пироћанаца добило је признање за 50. давање крви онима којима је то најпотребније.


У име локалне самоуправе, даваоцима крви захвалили су се на исказаној хуманости помоћница градоначелника Милица Голубовић и заменик градоначелника Видојко Панајотовић.

- Желим да искажем велику захвалност свима који су исказали, у огромном броју наврата, спремност да онима којима је најпотребније, дају крв-казала је Голубовићева.


Заменик градоначелника Видојко Панајотовић такође се захвалио нашим хуманим Пироћанцима и позвао све Пироћанце да у што већем броју дају крв како би било увек довољно јединица крви за оне којима је то најнеопходније. Панајотовић је и најревноснијим даваоцима уручио признања.


Секретар Црвеног крста у Пироту Сања Станковић рекла је да је реч о традиционалној акцији поводом Дана добровољног давалаштва крви и додала да се овај дан годинама уназад обележава захваљујући одличној сарадњи са пиротским Заводом за трансфузију крви.

Докторка Марина Џунић, која руководи пиротским Заводом за трансфузију нагласила је да давајући крв, даваоци активно учествују у лечењу пацијената, јер ни један улазак у хируршку салу не може да се изведе без залиха крви.

- Као град смо изузетни када је у питању давалаштво, имамо сасвим довољно крви када су у питању наше потребе, а тога не би било да није великог броја добровољних даваоца крви-казала је др Џунић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine