Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ана Брнабић, потпредседник Националне алијанске за локални економски развој (НАЛЕД) казала је, поводом десетогодишњице постојања ове алијансе која партнерски са Владом Србије учествује у решавању многих проблема у земљи, да је Пирот један од првих чланова ове, сада већ изузетно утицајне асоцијације и да је НАЛЕД свих ових година растао заједно са Пиротом.


- Оно што је важно је да је општина са тако реформским вођством, као што је Владан Васић, ту да објасни који су приоритети локалних самоуправа. У НАЛЕД-у је веома важно да се објасни који су приоритети привреде, који су приоритети локалних самоуправа и који су приоритети организација цивилног друштва. Пирот нам стварно изузетно помаже да одредимо куда ћемо даће ићи са нашим активностима што се тиче општина и градова-казала је Брнабић након десете јубиларне седнице НАЛЕД-а, на којој је свечано предата Влади Србије на употребу модерна софтверска платформа за електронско издавање грађевинских дозвола. Софтвер је у име Владе Србије примила министарка грађевине Зорана Михајловић.
Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је реч о веома значајној годишњици НАЛЕД-а, са радним називом “Будућност реформи”.


- Сумирали смо шта је рађено у протеклих десетак година, као и у прошлој години. Оно што је најзначајније у прошлој години јесте свакако увођење софтвера за издавање електронских грађевинских дозвола. Мислим да се НАЛЕД позиционирано доста добро као организација која указује на проблеме наше економије, нуди и решења и сваке године радимо на томе да наше пословно окружење буде све боље за инвеститоре. Да се у томе успева доказ је и напредовање наше земље на светској “доинг бусинесс” листи-казао је Васић, коме је у току други мандат на месту члана Управног одбора НАЛЕД-а.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine