Grad Valpovo uz podršku grada Beli Manastir u Hrvatskoj, bio je od 12 do 14. novembra 2018. godine, domaćin drugog dela Akademije za lidere prekogranične saradnje Saveta Evrope, koju realizuje Centar za ekspertizu za reformu lokalne samouprave Saveta Evrope, i Centralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu. Prvi deo Akademije uspešno je realizovan u Somboru.


Akademija za lidere je jedinstveni, interaktivni praktični program obuke i delovanja namenjen istaknutim liderima prekograničnih struktura saradnje, višim zvaničnicima i izabranim predstavnicima lokalnihsamouprava.

Predavači Akademije su najistaknutiji međunarodni treneri Saveta Evrope.

Na poziv Saveta Evrope-Centra za ekspertizu za reformu lokalne samouprave i Centralnoevropske službe za prekogranične inicijative na Balkanu, polaznik Akademije bio je i Vladica Tošić, zamenik predsednika Skupštine Grada Pirota i kopredsednike Euroregiona Nišava.

Savet Evrope i Centralnoevropska služba za prekogranične inicijative na Balkanu Tokom Akademije, podržali su inicijativu Grada Pirota i Euroregiona Nišava za formiranje EGTC-a EUROBALKAN, kao novog institucionalnog oblika prekogranične saradnje između Srbije, Bugarske i Rumunije.

Vladica Tošić dobitnik je prestižnog sertifikata Saveta Evrope za uspešno završenu Akademiju za lidere prekogranične saradnje Saveta Evrope.

Sertifikat je još jedna potvrda o uspešnom radu Euroregiona Nišava u promovisanju prekogranične, regionalne i transnacionalne institucionalne saradnje i potvrda liderske pozicije Grada Pirota u prekograničnoj saradnji.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine