U okviru Interreg Ipa programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija koji podrazumeva uredjenje dvorišta Planinarskog doma u Dojkincima, bivše vojničke karaule, danas je donirana specijalna oprema za zaštitu biodiverziteta i rečnih vrsta Šumskom gazdinstvu u Pirotu. Ugovor o uručenju opreme, čija je vrednost oko 44 hiljade evra potpisali su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i direktor Šumskog gazdinastva u Pirotu, Igor Petrović. Reč je o savremenoj opremi, trenutno najkvalitetnijoj u Evropi.


Nataša Stefanović, koordinator Projekta „Zajedničke prekogranične inicijative za stvaranje ekološki zdravog regiona“ u najkraćem je ukazala na suštinu Projekta i radova na uredjenju dvorišnog prostora ispred Planinarskog doma u Dojkincima.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je Projekat od velikog značaja za unapredjenje očuvanja životne sredine, razvoj turizma na Staroj planini i podsetio da je bivša vojnička karaula u potpunosti obnovljena na osnovu prethodno realizovanog projekta Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Projekat je obuhvatio i donaciju opreme vrednosti oko 44 hiljade evra u cilju očuvanja biodiverziteta i rečnih vrsta kaže Jovana Tončić, asistent na Projektu.
Oprema koju je danas preuzelo Šumsko gazdinstvo Pirot je davno priželjkivana. Direktor „Šumskog“, Igor Petrović, je veoma zahvalan lokalnoj samoupravi i kaže da je došla u prave ruke i da će se namenski koristiti.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine