Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas su podeljeni ugovori volonterima pripravnicima, što je samo jedna u nizu mera aktivne politike zapošljavanja u okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja Gradske uprave Pirot

U okviru drugog javnog poziva za stručnu praksu u ovoj godini, danas su u Gradskoj upravi podeljeni ugovori mladim našim sugrađanima koji će zahvaljujući ovom programu steći prvo – dragoceno iskustvo.

Ovaj program, po rečima predsednika Lokalnog plana za zapošljavanje Nenada Petrovića, Gradska uprava je putem ovog akcionog plana u poslednje tri godine obezbedila angažman za preko 360 osoba.

–Sa 72.5 miliona dinara smo uspeli da angažujemo 364 osoba, od toga je grad Pirot izdvojio 58 miliona, a 14.5 miliona je obezbeđeno zahvaljujući NSZ. Ovako uspešno realizovan akcioni plan predstavlja odličnu osnovu za izradu novog akcionog plana, za iduće tri godine i ja se nadam da će na približno istom nivou biti njegova realizacija, kao što je to bilo i do sada-kazao je Petrović.

Direktorka pirotske filijale NSZ Suzana Đorđević kazala je da su Grad Pirot i NSZ partneri na realizaciji ovog programa i generalno na razvoju lokalne politike zapošljavanja.

-Od početka godine do danas je kroz javne pozive uključeno 450 nezaposlenih osoba. Ako tome dodamo javne pozive koje su objavile lokalne samouprave na području Okruga, ukupna broja je 620 nezaposlenih osoba koja su finansijski podržane ili za samozapošljavanje, novo zapošljavanje ili na drugi način-kazala je Đorđevićeva.
Vasić: Od 2015. godine ukupno angažovano 1031 osoba

Predsednik Privremenog organa Gradske uprave Pirot mr Vladan Vasić istakao je da je putem ovih mera, u dva poziva, angažovano ukupno 29 mladih osoba.

-Pored toga, imali smo javne radove gde je uključeno 45 osoba, imali smo projekte samozapošljavanja – 32 subvencije sa budžetom od skoro 10 miliona dinara, obuke na radnom mestu – 15 osoba sa budžetom od 1.5 miliona dinara. Grad je za sve ove mere zajedno sa NSZ izdvojio ukupno blizu 25 miliona dinara, a ukupno je angažovano tokom ove godine 121 osoba. Od 2015. godine smo izdvojili za ove mere iz budžeta 160 miliona dinara i ukupno angažovali 1031 osobu-naglasio je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine