Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Стрепели су организатори, Савет Месне заједнице”Темска” и Туристичка организација Пирот под покровитељством Града  Пирота, да временске прилике не покваре ужитак бројних гостију и сталних посетилаца Манифестације, љубитеља добре домаће кухиње и старопланинских специјалитета.

А, било је све потаман. Можда нешто мање посетилаца него предходних година, али већ после свечаног отварања у 18 сати двориште Основне школе, где се одржава Манифестација, било је пуно.
Фестивал старопланинских јела отворио је градоначелник Пирота, Владан Васић, који је поздрављајући домаћине, организаторе, учеснике и посетиоце рекао, поред осталог, да ће Град и даље помагати организацију ове и сличних догадјаја који промовишу Пирот.
Председник Савета Месне заједнице “Темска” Томислав Панчић, је изјавио да жали што су неповољне прилике утицале да је изостао већи број  учесника у надметању у припреми старопланинских јела, али да је ипак задовољан што Манифестација не губи на значају и да се ипак окупио велики број људи.
Затим је уследио културно уметнички програм, а за то време је стручни жири оцењивао јела. Ми смо искористили прилику да поразговарамо са неким од учесница. Душица Дјордјевић, је оснивач Удружења жена са села “Темштанке”. Времена има и за рад у пољу и да се посвети, са својим колегеницама, припремању домаћих јела.
Председница Удружења  жена “Клок” из Крупца, Бранкица Костић, са уживањем говори о ономе што је научила од  мајке, баке, свекрве о припреми старих, па скоро и заборављених јела које су некада често била на трпези Старопланинаца.
Стучни жири је на крају прогласио победнике.Прво место у припремању старопланинских јела освојило је Удружење жена са села “Клок” из Крупца а, прво  место у припреми “Котлића” освојио је Синдикат Града Пирота. Награде је уручио Томислав Панчић, председник Савета Месне заједнице “Темска” а цпецијалне награде спонзор Манифестације Ветеринарска клиника Пирот.
Председница Удружења “Клок”, Бранкица Костић, је пресрећна због освојеног првог места.
Драган Панић, који је био на челу Синдиката Града је такодје задовољан и сматра да је ово потврда вишегодишњег искуства у припреми “Котлића”.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine