Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

НАЛЕД је један од наших најважнијих партнера и све реформе које спроводимо радили смо, радимо и радићемо заједно са вама, поручила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, на традиционалном годишњем скупу Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), који је одржан крајем прошле недеље. Потпредседница Владе подсетила је на све реформске активности које су реализоване у сарадњи са НАЛЕД-ом.
“Заједно радимо на сузбијању сиве економије, реформи катастра, позицији Србије на Дуинг бизнис листи, електронским дозволама. И данас, кад сам разговарала са Мисијом ММФ-а, закључили смо да смо све добро што смо урадили у претходне две године, урадили заједно са НАЛЕД-ом”, изјавила је Михајловићева.


Она је истакла да је посебно поносна на чињеницу да је удео грађевинске индустрије у БДП-у од почетка реформе грађевинских дозвола порастао за скоро два одсто.
“Кад смо започели са реформама, удео грађевинске индустрије у бруто друштвеном производу био је 4,3%. Данас, две године касније, он је 6,2%. То је резултат нашег заједничког рада и слика наше земље која иде напред”, рекла је Михајловићева.
Председница Координационог тела за родну равноправност посебно је истакла сарадњу у оквиру иницијативе “Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима”.
“Поносна сам и срећна што помажемо женама на селу да се запосле. Све што оне израде с поносом поклањам светским лидерима. На тај начин чувамо српско културно наслеђе, али и помажемо женама са села да се економски оснаже”, поручила је Михајловићева.


Она је закључила да је Србија земља која се развија и која има у плану да буде на врху свих светских листа по свом напретку.
Свечаности је присуствовао и Владан Васић градоначелник Пирота и потпредседник НАЛЕД-а.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine