Zahvaljujući dobroj saradnji sa Kabinetom za demografsku politiku Slavice Đukić Dejanović, koji je obezbedio oko 17 miliona dinara sa sanaciju vrtića „Prvomajski cvet“ i sredstvima Grada Pirota, oko 5 miliona, intenzivno se radi na obnovi objekta i dogradnji novih prostorija. Reč je o najvećem i bez sumnje najfunkcionalnijem vrtiću u Pirotu sa prostranim i lepim dvorištem koje će se takodje uređivati. Ova faza radova trebalo bi da bude završena do kraja godine. Danas je radove, sa svojim saradnicima, obišao gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.


U izjavi za medije gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je najpre podsetio da je Prvomajski cvet pripadao Industriji odeće „Prvi maj“. Objekat je dugo bio zanemaren, a od kako ga je lokalna samouprava preuzela čine se napori da se stvore optimalni uslovi za boravak dece. Završetkom radova Pirot će biti bez liste čekanja za upis u vrtiće rekao je, pored ostalog, Vasić.
S obzirom na obimnost radova bilo je neophodno napraviti dobru organizaciju vaspitnog rada sa decom, pre svega da se deca ne povrede, kaže direktorka Predškolske ustanove“Čika Jova Zmaj“, Milka Colić. Trenutno u vrtiću boravi oko dvesta pedeset mališana čiji su smeštaj i kretanje odvojeni od prostorija gde se izvode građevinski radovi.
Od prvog septembra u predškolskim ustanovama u Pirotu se primenjuju nove osnove programa i Pirot je jedan od deset gradova u Srbiji gde se primenjuje taj program. Pirot je i jedan od pet klaster centara za nove osnove što znači da će posle obuke kadra Predškolska ustanova u Pirotu biti mentor drugim vrtićima. To je Predškolskoj ustanovi omogućilo dobijanje donacije za enterijerno opremanje prostorija.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine