Zbog novonastale situacije menja se način i režim rada zdravstvenih ustanova. Ambulanta u Tijabari rezervisana je za pacijente koji imaju infekcije disajnih organa ( grip, prehlada, gušobolja i sl.) . Svi ostali pacijenti koji nisu infektivni javljaju se izabranom lekaru u ambulantama u Pazaru, Tigru i bolnici bez prethodnog zakazivanja a poštujući sve odluke državnih organa u vezi ograničavanja kretanja. Ambulante rade od 7 do 18 sati. Terenske ambulante rade po starom rasporedu. Hitna služba radi 24 sata. Suspenduju se svi ranije zakazani specijalistički pregledi. Iz Doma zdravlja se na specijalističke preglede upućuju samo akutna-hitna stanja i u bolnicu je dozvoljen ulazak pacijentima samo sa takvim uputima. Kada se završi vanredno stanje ranije zakazani pregledi ne važe već se pacijent mora ponovo da ponovi proceduru za zakazivanje specijalističkiog pregleda.

Važnost ranije propisanih recepata produžava se za tri meseca ali u celoj Srbiji iz tehničkih razloga još uvek se to praktično ne realizuje. Očekuje se da se problem što pre reši.

U cilju što bolje informisanosti pacijenata Dom zdravlja je uveo veliki broj telefoskih linija čije brojeve objavljujemo.

Joomla templates by Joomlashine