Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Uvaženi sugrađani grada Pirota,

Imajući u vidu da je grad Pirot doneo odluku da pristupi najvećoj svetskoj inicijativi koja okuplja gradove posvećene klimatskim i energetskim ciljevima - Povelja Gradonačelnika za klimu i energiju (Covenant of Mayors for climate & energy), ovim putem vas pozivamo da se uključite kako bi zajedno ovim putem pojačali naše klimatske ambicije i obavezali se na sprovođenje akcija tempom koji nauka diktira, a u zajedničkim naporima da zadržimo globalni porast temperature ispod 1,5 s – što je najveća ambicija Pariskog sporazuma.

Naša vizija je da do 2050. godine svi živimo u dekarbonizovanim i otpornim gradovima sa pristupom pristupačnoj, bezbednoj i održivoj energiji. Kao deo inicijative Povelja Gradonačelnika nastavićemo da (1) smanjujemo emisije gasova staklene bašte na našoj teritoriji, (2) povećavamo otpornost i pripremamo se za štetne uticaje klimatskih promena i (3) borimo se  sa energetskim siromaštvom kao jednom od ključnih akcija za sprovođenje pravedne tranzicije.

U ovom trenutku, nakon što smo prethodno utvrdili Osnovni inventar emisija gasova za efektom staklene bašte i izradili Procenu rizika i ranjivosti na klimatske promene našeg grada, želimo da vas zamolimo da izdvojite nekoliko minuta vašeg vremena i popunite onlajn anketu koju vam ovim putem dostavljamo.  

Unapred hvala

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine