Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у просторијама Културног центра Рома, у Расадничкој улици, у присуству бројних званица, обележен Међународни дан Рома. Свечаности су присуствовали, осим представника Рома, градоначелник Пирота мр Владан Васић, представници ЕУ, као и помоћница министра за људска и мањинска права Биљана Марковић.

Пре свечаности, у кабинету градоначелника Васић приређен је пријем за званице, након чега је свечаност у Културном центру Рома почела минутом ћутања поводом трагичне смрти мале Данке Илић у Бору, а затим интонирањем химне свих Рома – “Ђелем, ђелем”.

Васић: 20 домова за пиротске Роме

Васић је у свом обраћању истакао да је Културни центар стециште лепих активности.

-Ромско насеље Расадник је лепо уређено, интегрисано у наш град, живимо сви заједно у једној доброј атмосфери. Имамо разне пројекте за унапређење квалитета живота Рома, као што је уређење кућа, заједно са  донаторима смо уредили преко 20 кућа за Роме, а имамо и пројекте везано за економско оснаживање и реинтеграцију-казао је градоначелник Васић.

Јанош Бабитy, Шеф мисије Савета Европе у Београду истакао је да се 8. априла обележава годишњица Првог конгреса Рома када су Роми по први пут позвали на самоопредељивање Рома и међународно јединство целе заједнице.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine