Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У понедељак, 21.11.2022. године објављени су јавни позиви за подршку самозапошљавању за кориснике као и подршци расту и развоју посла за послодавце у Пироту.

Овим јавним позивима, објављеним у оквиру пројекта “Реинтеграција 2 – даља подршка одрживој (ре)интеграцији повратника у Србији” подршка се може остварити на следећи начин:

  1. Самозапошљавање – подела пластеника и припадајуће опреме за отпочињање сопственог посла и менторску подршку, пословно саветовање и мониториниг
  2. Послодавци – кроз доделу субвенција послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима. Субвенција се обезбеђује кроз набавку опреме, машина и материјала (20 % вредности гранта), у висини до 3.750,00 евра по запосленом на новоотвореним радном месту

Пријавни формулари и текст јавних позива се могу пронаћи на пројектном сајту www.реинтеграција.нет – на следећем линку – хттпс://реинтеграција.нет/програми-за-покретање-посла/ као и на сајтовима и огласним таблама Општине Пирот и партнера.

Више информација о јавним позивима у Пироту можете добити позивном на телефон 0621171509  – Владимир Костић, или на маил адресе влада.костиц565@гмаил.цом и инфо@реинтеграција.нет.

Пријава на јавне позиве траје најкасније до 06.12.2022. до 15:00х, а резултати јавних позива ће бити објављени на сајту www.реинтеграција.нет, сајту ИДЦ-а, АСБ-а као и општинским и партнерским сајтовима.

Носилац пројекта је АСБ Сербија (Арбеитер-Самаритер-Бунд), имплементатор Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ), а кориснички региони на пројекту су Пиротски, Расински и Рашки округ. Пројекат је финансиран средствима немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој БМЗ и траје до априла 2025. године.   

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine