Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Више од 3.000 пиротских школараца учествоваће у овогодишњи деветој по реду Божићној школи спорта, што је по речима директора Спортског центра Пирот Ненада Ђорђевића и идејног творца ове јединствене манистације, рекордан број учесника. Ове године осим општине Пирот и Спортског центра Пирот, у финансирању Божићне школе спорта по први пут учествује и компанија “Тигар тајерс” чији је власник француски “Мишелин”.


Како је на отварању школе казао директор Ђорђевић, ово је јединствена манифестација у Србији где је на малишанима избор између чак 55 потпуно бесплатних програма.

- У дневним новинама можемо прочитати да се у овом или оном граду деци током зимског распуста и по неколико стотина динара наплаћује коришћење спортских објеката или плаћају тренери. Овде је све бесплатно и по томе смо јединствени у Србији. Овде имамо репрезетанцију Србије у малом данас у Пироту састављену од пиротских спортиста. Ту су Урош Јовић, који је био са Ђоковићем, Тиха Тодоровић, европска нада, Даница Гогов, Никола Лилић, Урош Мијалковић који је наступао на европском, светском првенству. Направили смо по први пут једну репрезентацију Србије у малом и то све од наше пиротске деце. Са огромним задовољством реализујемо овај пројекта. Направили смо спортске објекте, али смо направили и бројне спортске асове што је заиста огромно задовољство. Такође, огроман број деце усмерен је да се баве спортом што је заиста прави пут-казао је Ђорђевић и додао да већ сутра крећу аутобуси пут Ниша где ће се одржавати школа пливања, Планинарског дома и другим дестинацијама, а од данас је у функцији и клизалиште на Омладинском стадиону.


Председник општине Владан Васић казао је да се огромна број деце након Божићне школа спорта активира у неком од бројних клубова.

- Клубови се омасовљавају а деца се усмеравају да иду правим путем. Показало се свих ових година да је Божићна школа спорта одличан концепт и драго нам је да се од ове године у финансирање укључио и “Мишелин” - казао је Васић.


Директор компаније “Тигар тајерс” Гери Шејди казао је да му је драго да се огроман број деце током зимских распуста у Пироту бави спортом.

- Спорт нас може пуно научити о животу. Тимски рад је основа сваког спорта а управо тај тимски рад је од велике важности и у животу. За компанију “Тигар тајерс” је од огромне важности да даје подршку оваквим пројектима и ми ћемо то наставити и у будуће да радимо - казао је Шејди.

Joomla templates by Joomlashine