Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након изградње најмодернијег мини-пич терена у насељу Сењак, одмах поред Затвореног базена, данас су екипе Дирекције за изградњу наставиле са уређење простора око Затвореног базена асфалтирањем паркинга за аутомобиле и аутобусе. Вредност радова је око 19 милиона динара.


По речима заменика градоначелника Видојка Панајотовића, сви радови који су били планирани за реализацију преко Дирекције, успешно се реализују.
- Пун сам оптимизма и оно што ми имамо у Пироту, што смо направили задњих десетак година, на томе могу само да нам позавиде и много јачи градови него што је Пирот. При крају су радови на уређењу околине Затвореног базена-казао је Панајотовић.


Директор Дирекције за изградњу града Бранислав Костић казао је новинарима да је овај део града доживео прави процват, и када је реч о станоградњи и о изградњи спортских комплекса.


- Када је овом градилишту реч ради се изградња мини-пич терен, четрдесетак паркинг места за аутомобиле, три паркинг места за аутобусе, биће постављене клупице, расвета, мобилијар. У реализацији овог пројекта укључене су пиротске фирме “Златко Јовановић”, АД “Друмови” и “Сочи”. Вредност радова је 19 милиона динара а очекујем да радови буду завршени за неколико дана-казао је директор Костић и додао да је мини-пич терен у Сењаку вероватно најмодернији од три изградјена у Пироту, а наредне године градиће се испред Затвореног базена и адреналински парк. Изградња адреналин парка финансираће се парама ЕУ, преко Програма прекограничне сарадње.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine