Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас су подељени уговори за нови турнус јавних радова у граду и селима, али и уговори за самозапошљавање и отпочињање сопственог бизниса. Градоначелник Пирота мр Владан Васић и в.д. директора НСЗ у Пироту Сузана Ђорђевић потписали су уговор о сарадњи на основу кога Град Пирот додатно повећава број субвенција за самозапошљавање. Како је казао градоначелник Васић, у оквиру Програма запошљавања Града Пирота, од старта па до данас, додељно је више од 1100 субвенција, односно отворено толико нових радних места у Пироту.

-Осим јавних радова данас уручујемо и 17 уговора, ангажована су 43 лица, затим 33 субвенције за самозапошљавање, 300.000 динара је по субвенцији, а биће реализован и програм стручне праксе где ће бити ангажовано 18 лица и обуке на радном месту – 16 особа. Укупан буџет за све мере запошљавања у току ове године износи 29.4 милион динара, а укупно 110 особа ће користити ове мере. Од 2015. године до сада смо за ове намене, заједно са Републиком, издвојили 184 милион динара, а 1141 особа је добило субвенције-казао је градоначелник Васић.

Сузана Ђорђевић, в.д. директора НСЗ у Пироту казала је да је значај јавних радова огроман, јер се обављају послови од општег друштвеног интереса и унапређује се радна способност незапослених особа из категорије теже запошљивих.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine