Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот, у понедељак 29. априла, расписује конкурс за коришћење средстава за субвенције у пољопривреди и руралној економији у 2024. години. Конкурс је намењен регистрованим пољопривредним газдинствима код којих су и имовина и место пребивалишта на територији града Пирота.

Субвенционишу се инвестиције у секторима: производња млека, производња меса, ратарска производња, воћарство, повртарство и цвећарство, пчеларство, производња конзумних јаја, прерада млека и меса на газдинству, осигурање усева плодова и животиња и први пут од ове године субвенционисаће се сертификација органске производње. Осигурање усева, плодова и животиња субвенционише се са 30% од вредности полисе а максимално 200.000 динара по газдинству док се све остале инвестиције субвенционишу са 50% вредности без ПДВ-а.

Једно газдинство у току године може конкурисати више пута а максимално може добити 700.000 динара на име субвенција. Достављање захтева за субвенције је од 1. до 5. у месецу на шалтеру писарнице са изузетком месеца маја када је, због празника, рок од 7. до 13 маја. Јавни позив за субвенционисање вештачког осемењавања биће објављен крајем октобра. Комплетан текст конкурса налази се на огласној табли у услужном центру а образац захтева и брошуре су на шалтеру информација. Конкурс и образац захтева могу се преузети и са званичног сајта града www.pirot.rs . Захтеви се решавају по редоследу пријема, одлуку о додели субвенција доноси комисија коју формира градоначелник. Подносилац захтева субвенцију добија након потписивања уговора. Конкурс траје до истека средстава а најкасније до 5. новембра 2024. године а буџет Фонда за пољопривреду износи 56.000.000 динара.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine