Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Градској управи Пирот, у скупштинској сали, градоначелник Пирота мр Владан Васић приредио је данас пријем за двадесетак ђака српске гимназије из Темишвара у Румунији. Ова школа која има око 120 ђака српске националности, која са својим породицама живе у Темишвару носи име чувеног просветитеља Доситеја Обрадоваића, а настава се изучава само на матерњем српском језику.

Градоначелник Васић поздравио је ђаке из Темишвара пожелевши им добродошлицу и скренувши им пажњу на културу и традицију нашег града. Пријему је присуствовала и председница Градске скупштине Драгана Тончић и директорка Гимназије Ивана Костадиновић која је нагласила да ће иницирати могућност сарадње пиротске Гимназије са гимназијом из Темишвара.

Професорка биологије у гимназији из Темишвара, Ксенија, казала је да ће са ђацима током свог боравка у Пироту обићи познате водопаде, Тупавицу, Славињско грло, Пећинску цркву код Рсоваца и друге знаменитости Пирота. Посебно им је занимљив водопад Бигар, с обзиром да и у њиховом крају постоји водопад идентичног назива.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine