Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот реализује  пројекат “Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике”, у партнерству са Центром за социјални рад Пирот, ЗИП центрум и Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним лицима (МНРЛ), а уз подршку Немачко-српске развојне сарадње коју спроводи ГИЗ.

Унапређење социо економског положаја жена у Пироту је главни циљ пројекта који град Пирот реализује заједно са партнерима. Према речима менаџерке пројекта, Наташе Стефановић, опремљен је Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике у граду Пироту у оквиру новог мултифункционалног објекта намењеног за сајмове и друге манифестације. Набављен је нови намештај, ИТ опрема неопходна за рад, а такође је комплетно замењен и под, wц санитарија и осветљење. “Сада је реновирани и опремљени Центар спреман за пружање психо-социјалне подршке женама, мајкама деце са сметњама у развоју али је ова подршка доступна и свим другим женама из Пирота, а посебно оним из  осетљивих категорија. У наредном периоду у оквиру центра ће бити реализоване и обуке из области дигиталне писмености и каријерног вођења, а све у циљу оснаживања жена и њихових капацитета за проналажење посла” – каже Наташа Стефановић.

Такође током фебруара месеца одржана је акредитована обука за личне пратиоце деце коју су похађале жене изабране на јавном конкурсу који је спровео град Пирот. Полазнице су успешно завршиле обуку и добиле сертификате, а биће и радно ангажоване на период од 10 месеци.

“Ово је веома важно из разлога што ће петоро деце која су на листи чекања пратиоца коначно моћи да користе ову услугу, а њихови родитељи ће бити растерећенији и моћи да се усмере на завршавање других обавеза док је пратилац са дететом”, истакла је Стефановићева.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine