Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На седници Градског већа усвојена је Одлука о измени одлуке о јавним паркиралиштима по којој ће у режим паркирања бити уведен простор код Дечјег диспанзера и Завода за јавно здравље  као и паркинг простор око маркета Рода. ЈП Комуналац је склопило уговор са предузећем које управља маркетом Рода и убудуће ће на овом простору бити ограничено паркирање. Купци ће имати 60 минута бесплатног паркирања за време обављања куповине а нкон тога се паркинг наплаћује у складу са тарифом која важи за другу  или зелену зону.

Бојан Пешић, начелник Одељења за стамбено комуналну делатност објашњава  да је на обе локације присутно велико загушење возилима тако да купци маркета у једном случају и родитељи с децом у другом, имају проблем са паркирањем. „Код Дечјег диспанзера је овај простор иницијално стављен у режим паркирања а нама предстоји да са имаоцима права на земљишту односно са Домом здравља и Заводом за јавно здравље склопимо уговор и дефинишемо начин коришћења овог простора који је примарно замишљен за пацијенте, за родитеље са малом децом и за запослене. Након правоснажности одлуке ступићемо у контакт са овим установама и дефинисати уговором све оно што је потребно да би заживео нови систем паркирања на том простору“ – рекао је Бојан Пешић, начелник Одељења за стамбено комуналну делатност.
 
Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine