Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У оквиру пројекта  “Социјално становање и активна инклузија у Пироту” који спроводи Град Пирот у сарадњи са центрум за социјални рад у Пироту, организацијом “Тернипе” и АСБ канцеларијом за  Србију, 20 породица подржано је кроз унапређење услова становања. Градоначелник Пирота и представници АСБ-а и  канцеларије УН  уручили су кориснивцима лаптопове  у Свечаној сали Градске управе. Свака породица добила је и бицикл.

Градоначелник Пирота, Владан Васић, истакао је да је институционална између Европске уније, цивилног сектора и Града Пирота, кључна у подизању квалитета живота грађана који припадају осеетљивим друштвеним групама наточито по питању становања и укључивања у ширу друштвену заједницу.

“Град Пирот помаже људима који су у стању социјалне потребе у погледу становања, уређења кућа и на све друге начине како би се лакше интегрисали.  Потребна нам је помоћ Европске уније и оваквих организација и надам се да ћемо наставити са оваквим и сличним пројектима јер Град Пирот жели да буде социјално одговоран град и да брине о сваком становнику који овде живи”- рекао је градоначелник Пирота.

Он је истакао да је у сарадњи са донаторима опремљен стан који је намењен младима који излазе из хранитељских породица у тренутку када су најосетљивији, а у плану су и друге мере унапређења социјалних политика.

Милица Голубовић, помоћница градоначелника Пирота подсетила је на активности које су реализоване током пројекта. “Тренутно је у завршној фази реконструкција 20 кућа у којима живе ромске породице. Реновиран је и опремљен стан у власништву града Пирота у којем тренутно живе две младе особе које су изашле из хранитељства.  За њих је обезбеђена и стручна пракса како би лакше дошли до запослења. У току су мере активне инклузије за кориснике породица које су обухваћене пројектом. Спроведена је јавна набвака за намештај И белу технику  како би куће биле у потпуности опремљене. У плану су програми доквалификације и преквалификације а  у току је програм психосоцијалне подршке и радионице са децом школског узраста” – каже помоћница градоначелника Пирота.

Самохрани отац Саша Машића  истиче да му је ова донација веома значајна. “Ја не бих постигао све ово што  су нам пружили. Ја сам неизмерно захвалан што су се трудили на овим пројектима. Мој син завршава економску школу, добио је  лаптоп да прошири своје знање, да напредује  у свом школовању. Задовољан сам што као Ром имам подршку где год да сам се обратио за помоћ. Кућа ми је потпуно сређена, урађена је инсталација и унутрашњи радови и заиста сам захвалан на томе” – каже самохрани отац Саша Машић.

За деветогодишњег Дамира Мутишића који живи у породици са још четворо браће и сестара овај лап топ ће омогућити да боље учи али и да се игра као и већина његових вршњака.

Пројекат се реализује у оквиру програма “Подршка Европске уније социјалном становању И активној инклузији” који финансира ЕУ, а имплементира УНОПС.  

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine