Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Реализацијом пројекта  који финаснира ГИЗ, Пирот ће добити Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике. Рад Центра допринеће унапређењу социо економског положаја жена у Пироту. Такође ту ће бити реализоване и многобројне обуке и едукације, а све у циљу оснаживања жена и њихових капацитета за проналажење посла.

Град Пирот реализује пројекат Центар за спровођење иновативних мера социјалне политике у граду Пироту,  у партнерству са Центром за социјални рад Пирот и ЗИП центром. Главни циљ пројекта јесте унапређење социо економског положаја жена у Пироту. Пројекат се спроводи под покровитељством ГИЗ-а и траје 18 месеци.

По речима менаџера пројекта, Наташе Стефановић, ускоро почиње  опремање Центра за спровођење иновативних мера социјалне политике у граду Пироту у оквиру новог мултифункционалног објекта намењеног за сајмове и друге манифестације. Центар ће бити опремљен новим намештајем, ИТ опремом,а биће замењен и под, wц санитарија и осветљење. Овај простор ће у будућности бити намењен за психо-социјалну подршку жена, мајки деце са сметњама у развоју али и свих других жена којима је подршка неопходна. Такође ту ће бити реализоване и многобројне обуке и едукације, а све у циљу оснаживања жена и њихових капацитета за проналажење посла.

Такође током фебруара месеца биће одржана акредитована обука за личне пратиоце деце коју ће похађати лица која су за то исказала интересовање на јавном конкурсу који је био отворен до 02. фебруара. Након завршене обуке лица ће добити сертификат а затим и радно ангажовање на период од 14 месеци. Стефановићева напомиње да је ово веома важно из разлога што ће  петоро деце која су на  листи чекања пратиоца коначно и моћи да користе ову услугу, а њихови родитељи биће растерећенији и моћи ће да се усмере на обављање других обавеза док је пратилац са дететом.

Извор: Пиротске вести

 

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine