Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Ове године ће у Пироту бити остварен рекорда када је реч о броју ноћења јер ће до краја године, број ноћења достићи чак 75.000, казао је председник Привременог органа Града Пирота мр Владан Васић, који је данас у свом кабинету разговарао са директорком Туристичке организације Србије (ТОС) Маријом Лабовић.

Председник Привременог органа Пирота мр Владан Васић казао је да Пирот жели да се развија као туристичка дестинација.

-Пре десетак година имали смо скромних 4-5000 ноћења, ову годину ћемо завршити са рекордних, око 75.000 ноћења. Структура посетиоца је таква да је половина домаћих, половина иностраних туриста, а од тих 50 процената иностраних, пола су из Бугарске. Ту не рачунамо дневне доласке. Пирот постаје прави туристички град, имамо чиме да се похвалимо, објекте, културу, одлично угоститељство, а са ТОС желимо да лествицу подигнемо још више-казао је Васић.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић казала је да је Пирот постао изузетна туристичка дестинација и на туристичкој мапи Србије заузима све значајнији положај. У првих десет месеци остварено је 64.000 ноћења, до краја године биће их 75.000 и све то са разлогом. Изузетна туристичка понуда, културно историјско наслеђе, предивна природа за активан одмор, гостопримство локалног становништва, свакако су примамљиви за домаће и иностране туриста. Сарадња са ТО Пирот је изузетно добра и ми намеравамо да у наредном периоду акценат ставимо на промоцији пиротског краја-казала је Лабовићева.

Директор ТОП-а Братислав Златков да су три стуба развоја овог краја, када је о туризму реч, препознати и на националном нивоу.

-То је пре свега природно наслеђе – Стара планина, која је у процесу проглашења националним парком, ту је Специјални резерват природе Јерма, као и брендови, а Пирот је један од ретких градова који има три производа са заштићеним географским пореклом – пиротску пеглану кобасицу, пиротски качкаваљ и пиротски ћилим-казао је Златков.

Извор: Пиротске вести

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine