Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас су подељени уговори волонтерима приправницима, што је само једна у низу мера активне политике запошљавања у оквиру локалног акционог плана запошљавања Градске управе Пирот

У оквиру другог јавног позива за стручну праксу у овој години, данас су у Градској управи подељени уговори младим нашим суграђанима који ће захваљујући овом програму стећи прво – драгоцено искуство.

Овај програм, по речима председника Локалног плана за запошљавање Ненада Петровића, Градска управа је путем овог акционог плана у последње три године обезбедила ангажман за преко 360 особа.

–Са 72.5 милиона динара смо успели да ангажујемо 364 особа, од тога је град Пирот издвојио 58 милиона, а 14.5 милиона је обезбеђено захваљујући НСЗ. Овако успешно реализован акциони план представља одличну основу за израду новог акционог плана, за идуће три године и ја се надам да ће на приближно истом нивоу бити његова реализација, као што је то било и до сада-казао је Петровић.

Директорка пиротске филијале НСЗ Сузана Ђорђевић казала је да су Град Пирот и НСЗ партнери на реализацији овог програма и генерално на развоју локалне политике запошљавања.

-Од почетка године до данас је кроз јавне позиве укључено 450 незапослених особа. Ако томе додамо јавне позиве које су објавиле локалне самоуправе на подручју Округа, укупна броја је 620 незапослених особа која су финансијски подржане или за самозапошљавање, ново запошљавање или на други начин-казала је Ђорђевићева.
Васић: Од 2015. године укупно ангажовано 1031 особа

Председник Привременог органа Градске управе Пирот мр Владан Васић истакао је да је путем ових мера, у два позива, ангажовано укупно 29 младих особа.

-Поред тога, имали смо јавне радове где је укључено 45 особа, имали смо пројекте самозапошљавања – 32 субвенције са буџетом од скоро 10 милиона динара, обуке на радном месту – 15 особа са буџетом од 1.5 милиона динара. Град је за све ове мере заједно са НСЗ издвојио укупно близу 25 милиона динара, а укупно је ангажовано током ове године 121 особа. Од 2015. године смо издвојили за ове мере из буџета 160 милиона динара и укупно ангажовали 1031 особу-нагласио је Васић.

Извор: Пиротске вести

 

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine