Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот већ неколико година налази се у престижном друштву Мишелинових градова (ИНМЦ), организације која подразумева велики број бенефита, посебно из области културе, образовања и сличних активности. Јуче је делегација Клермон Ферена посетила Пирот, а како је за ПВ казао председник Привременог органа Града Пирота мр Владан Васић, посета је била изузетно важна и од ње се очекују бројни бенефити.

-Ја мислим да Пироћанци нису ни свесни шта значи бити град у коме послује светски гигант какав је Мишелин, која има фабрике у свим деловима света. Клермон Феран је пре шест година покренуо инцијативу да се успостави сарадња градова у којима Мишелин послује, успоставе сарадњу и у другим областима, попут урбаног развоја града, образовања, културе, заштите животне средине, размене студената, ђака. Све то нам омогућава да јачамо као град, да стичемо нова искуства. Јуче је била посета заменика градоначелника и секретара Интернационалне мреже Мишелинових градова, где смо разговарали о посети наше деце њиховом летњем кампу, о организацији истог таквог кампа у Пироту на коме би била деца из Француске и Немачке. Пирот има велике могућности да кроз ту мрежу учи, размењује искуства-каже Васић.

-Ради су да посете билингвално одељење, спремни су да обновимо размењу ђака на релацији Клермон-Ферен – Пирот, разговарали смо да градоначелник Клермон Ферана посети Пирот, да у будућности, једна од конференција Мишелинових градова, која се одржава једном у две године, буде организована и у Пироту, тако да се та сарадња развија на опште задовољство и корист-закључио је Васић.

Који градови су део Интернационалне мреже Мишелинових градова?

Списак градова који су део ове мреже је подугачак, има их укупно 24, а неки од њих су:

Брага – Португал, Ваљадолид – Шпанија, Карлсруе и Хамбург – Немачка, Кунео – Италија, Монтреал и Бриџвотер – Канада, Регенсбург – Немачка, Керетаро – Мексико, Клермон Феран – Француска, Гуарулос – Бразил, Салфорд – Велика Британија, Маебаши – Јапан, Бад Кројцнах – Немачка, Норман – САД, Пирот, Србија.

Извор: Пиротске вести

Електронско подношење захтева

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine