Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић са сарадницима данас је посетила Пирот. Овом приликом уручено је првих 100 уговора за реализацију мера енергетске ефикасности грађанима, којима су додељена средстава у оквиру пројекта "Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији". Овај пројекат Град Пирот спроводи у сарадњи са Министарством рударства и енергетике Републике Србије.

На почетку посете министарка је обишла радове енергетске санације Дома културе и разговорала са извођачима.

Потом је у сали Дома културе уприличена свечана додела првих 100 уговора за реализацију мера енергетске ефикасности грађанима.

У свом обраћању министарка Дубравка Ђедовић Хандановић истакла је да су грађани Пирота до сада имали одличан одзив на конкурс. Поред осталог, министарка је навела да Влада Србије настоји да јача мрежу како не би било прекида струје, али и нагласила да је потребно да сви штеде. Влада је донела препоруку да свима, који мање троше енергију, имају право на попусте, као и да се помогне најугроженијим грађанима. То су активности које Влада може да предузме, рекла је министарка Ђедовић Хандановић, али је потребно да мењамо свест, да будемо ефикаснији и рационалнији јер сви желимо мање рачуне, већи комфор и чистији ваздух.

Дом културе Пирот је још једна зграда која ће бити енергетски ефикаснија, додала је министарка Дубравка Ђедовић Хандановић. Према њеним речима, вредност ових улагања је близу 17 милиона динара и заједно са Градом Пиротом унапређују енергетску ефикасност у постројењу за прераду воде Бериловац у коју ће бити уложено око 20 милиона динара.

У име Градске управе Министарству рударства и енергетике захвалио се Владан Васић, председник Привременог органа, као и грађанима који су учествовали на конкурсу и што ће, како је рекао, дати свој допринос у побољшању енергетске ефикасности.

    -Сви заједно учествујемо у великом пројекту, а то је да наш град буде рационалнији у потрошњи енергије, поручио је Васић.

После доделе уговора у просторијама Градске управе Пирот одржан је састанак са делегацијом Министарства рударства и енергетике. 

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine