Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, обишла је у Пироту вртић Невен и Службу за здравствену заштиту жена Дома здравља Пирот за које је Министартво определило средства за набавку опреме и реконструкцију. Ово министарство  је финансијски  подржало 52 локалне самоуправе за реализацију различитих пројеката. Град Пирот је добио средства у износу од 11,3 милиона динара за пројекете реконструкције вртића Невен и набавку савремене гинеколошке опреме за Службу за здравствену заштиту жена у дому здравља Пирот.

Радови на реконструкцији вртића Невен су у току и према речима директорке ПУ “Чика Јова Змај”, Оливере Вуковојац, биће завршени у предвиђеном року. У  вртићу Невен ради се на уређењу дворишта, уређењу фасаде и постављању изолације, замени столарије и уређење тријажне и изолационе собе.

Радови иду планираном динамиком а завршетак се очекује почетком наредног месеца. “Деца ће добити потпуно нове услове за боравак, за учење и игру и сви се томе радујемо и деца и родитељи и ми запослени” – каже Оливера Вуковојац.

Град Пирот је за реализацију ових пројеката издвојио додатних 7,5 милиона динара. Министарка Дарија Кисић истакла је да са локлном самоуправом у Пироту ово министарство има одличну сарадњу. “Јако смо поносни на Пирот. Руководство овог града много улаже из сопственог буџета средства за подршку родитељима и деци. Ми смо из Министарства издвојили нешто више од 11 милиона динара за адаптацију и реконструкцију вртића Невен као и средства за Дом здравља Пирот односно за очување репродуктивног здравља. Све што радимо, све што градимо, радимо због наше деце, све са циљем да их је што више и да се нашом лепом Србијом само чују дечји осмеси” – рекла је министарка Дарија Кисић.

Она је обишла Службу за здравствену заштиту жена где се већ увелико користи опрема коју је ова служба добила од Министартва за бригу о породици и демографију. У разговору са министарком запослени су изнели проблеме са којима се суочавају у свом раду а један од водећих је мањи број гинеколога у служби. 

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine