Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Нацрт Стратегије о безбедности саобраћаја града Пирота за период од 2023. до 2027. године са акционим планом, презентован је заитнтересованим грађанима у Свечаној сали Градске управе Пирот. Нова Стратегија безбедности саобраћаја обухвата период од 2023. до 2027. године са основним циљем који води Град Пирот ка „Визији 0“. Визија 0 је дугорочни циљ усмерен ка искорењивању смртног страдања деце у саобраћајним незгодама.

Град Пирот је још 2017. године донео прву Стратегију безбедности саобраћаја. Како је период важења истекао, а у међувремену је донета и нова Национална стратегија безбедности саобраћаја Републике Србије, град Пирот је приступио изради нове локалне Стратегије.

Радни тим је анализирао објективне показатеље безбедности саобраћаја и постојеће стање и на основу тога су дефинисане мере и активности које треба предузети у наредном периоду, каже Слободан Ранчић, стручни сарадник за саобраћај ГУ Пирот.  „Основни циљ нове Стратегије безбедности саобраћаја је да до 2027. године не буде погинуле деце у саобраћају, тежи се „Визији 0“. Други циљ је да се за 50% смањи број тешко повређених у саобраћају и трећи циљ је да се за 50% смање друштвено економски трошкови саобраћајних незгода“ – каже Ранчић.

Саставни део стратегије је акциони план који представља скуп мера и активности које би требало предузети у наредном петогодишњем периоду како би се постављени, жељени циљеви остварили.

Ранчић објашњава да је акциони план  подељен у пет основних стубова од којих први стуб чини унапређење система безбедности саобраћаја, други унапређење безбедности возила, унапређење безбедности возача, унапређенеј безбедности путева и унапређење система деловања након саобраћајних незгода. З асваки од ових стубова дефинисан је  низ мера и активности. „ Уколико би се све те активности реализовале у наредном петогодишњем периоду онда ћемо остварити такозвану „Визију 0“ којој тежимо – каже Ранчић.

На територији нашег града у периоду од 2018. до 2022. године укупно је настрадало 425 лица, од којих је смртно страдало 16 лица, односно у просеку троје  годишње. Најугроженије категорије учесника у саобраћају су бициклисти, пешаци и млада лица старости 15 до 30 година.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine