Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Председник Привременог органа, Владан Васић, је са сараданицима обишао радове на реконструкцији Космајске улице у насељу Нова Мала. После замене комплетне  водоводне мреже, приводе се крају асфалтерски радови. Дужина улице је 300 метара а вредност радова 4,5 милиона динара. 

„Аасфалт до сваке куће – то је наша девиза“, каже председник Привременог органа, Владан Васић,  и додаје да временски услови дозвољавају да грађевински радови буду квалитетни. „Ми настављмо по плану уређење улица  у сваком насељу,  сваком селу. Уређује се Космајска улица у старом градском насељу Нова Мала,  које ће бити добро уређено као и остали делови града. Договорили смо се са људима из месне заједнице да радимо још, радили смо и урадићемо све што је потребно“ –  рекао је Васић.

Мештани МЗ Нова Мала добиће контејнер од 30 м2 за  рад  и функционисање месне заједнице. „Људи овде желе да буду активни, да износе своје проблеме, да сарађују са локалном самоуправом а немају простор. То ћемо у наредних месец дана завршити  као што је ребалансом буџета предвиђено“ – истакао је Васић.

Председник Привременог органа поменуо је и регионални пут Пирот Бабушница чије је реновирање у току. Он је истакао да ће се потпуно реновирати тротоари кроз насеље Гњилан  и Нова Болница  као и кружна обилазница на излазу из тунела ка граду.

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и изградњу каже да се радови у Космајској улици обављају из програма инвестиционог одржавања за ову годину. „Уређује се Улица Космајска у дужини од 300 метара и један сокак за који је упућен посебан захтев мештана да се уврсти у ову реконструкцију. Пре почетка асфалтерских радова замењена је комплетна водоводна мрежа. Радови на уређењу коловоза су почели пре неколико дана, покрпљени су водоводни прекопи, подигнуте су шахте и сливници на пројектовану коту, јуче је асфалтиран нулти слој и данас се завршава уградња завршног хабајућег слоја асфалта дебљине 4 цм“ – каже Свиларов.

Директор ЈП за планирање и изградњу подсећа да се  поред ове локације приводе крају радови из истог програма и у селу Церова где се ради пут до гробља и у селу Држина где се ради успон „Прасковица“ који ће врло брзо бити завршени. Приводи се крају и асфалтирање улице Саве Ковачевића ка новом отвореном базену где ће бити уређена нова паркинг места. „Иако је новембар месец грађвинска сезона и даље траје и завршавамо  започете инвестиције, са жељом да све оно што смо планирали до краја године буде урађено“ – каже Свиларов.

Председник МЗ Нова Мала, Предраг Ракић, подсећа да је Космајска улица последњи пут реконструисана 1995. године. „Асфалт је био у јако лошем стању, замењена је водоводна мрежа. У наредном периоду очекујемо још доста реконструкција у Новој Мали, на целој територији ове месне заједнице потребно је заменити водоводну мрежу, потребно је реконструисати још неколико улица а све уз помоћ локалне самоуправе. До сада је градоначелник саслушао све  наше проблеме и изашао нам у  сусрет у складу са могућностима и  буџетом. Јако смо поносни што ћемо добити та два контејнера за потребе месне заједнице. Коначно ћемо имати просторије где можемо разговарати и договарати се о начину унапређења живота у зеједници“ – рекао је, Предраг Ракић, председник МЗ Нова Мала.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine