Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је обишао Отворено купалиште како би сумирао рад купалишта након управо завршене прве купалишне сезоне. Васић је истакао да је купалиште у потпуности оправдало своје постојање јер је за непуна два и по месеца, колико је трајала овогодишња сезона, забележена изузетна посећеност од преко 90.000 људи, а велики број Пироћанаца користио је право на бесплатне карте, реч је о категоријама попут малишана, мајки са троје деце, вишеструким даваоцима крви, ратним ветеранима. Од почетка септембра, до 17. септембра, када је затворена купалишна сезона, улаз на купалиште био је потпуно бесплатан.

-Прва купалишна сезона, на основу података које имамо, показују да је овај базен био више него потребан. Имали смо око 90.000 посетилаца, било је дана када смо имали и преко 4.000 посетилаца на дневном нивоу. Захваљујем се свима који су били ангажовани овде, спасиоцима, докторима, техничкој служби, квалитет воде се испитивао два пута недељно, нисмо имали ни најмањих проблема по том питању. Имали смо приход од око 7.5 милиона динара од продатих карата, притом велики број категорија је имао бесплатне карте. Мислим да су људи могли овде да надју добру забаву током лета-казао је градоначелник Васић и додао да је сигуран да ће следећа година бити још боља.

-Ми смо радили пробни режим рада, уочили смо неке недостатке који ће бити исправљени, тако да очекујемо да наредна година буде још боља-каже Васић и додао да очекује да наредна сезона креће са првим данима јуна. Када је о полигону реч, већ у првој половини октобра очекујемо да почне са радом нови полигон који има изузетне услове за рад аутошкола-навео је Васић.

-Тренутно се уређује паркинг простор. Ту ће се урадити добра приступна стаза за аутомобиле и велики број паркинг места, мада смо видели да ни овог лета није било проблема са недостатком паркинг места.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine