Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота, Владан Васић, похвалио је сарадњу између локалне самоуправе Пирот и Полицијске управе и истакао да је безбедност грађана заједнички приоритет као и да је  град Пирот у највећој могућој мери безбедан град.

Представници ПУ Пирот посетили су ОШ “Вук Караџић” и Гимназију Пирот како би са представницима школа разговарали о безбедности деце, мерама које су предузете и могућностима за унапређење истих. Од 1. септембра у свим школама дежурају школски полицајци а начелник ПУ Пирот, Дејан Тошић, се са својим сарадницима уверио да су школе безбедно окружење за децу.

Градоначелник Пирота, Владан Васић,  истако је да је безбедност деце најважнији приоритет и да локална самоуправа има одличну сарадњу  са МУП-ом  преко Савета за безбедност. “Покушавамо да опремом и другим средствима помогнемо да рад Полицијске управе буде што је могуће бољи” – каже градоначелник.

“Безбедност наше деце је у првом плану и тим резултатима Пирот може да се похвали а наравно и безбедност свих грађана је веома важна за нас” – рекао је Васић.

Градоначелник Пирота каже да је највећи  безбедносни изазов  мигрантска криза јер се Пирот налази на путу миграната. “Радићемо и даље на томе сви заједно што се тиче и Савета за безбедност и обезбеђења државне границе да ти изазови буду што је могуће мањи али има много ствари на које не можемо да утичемо. Ту је и спољна политика и питање доласка миграната  из других земаља, углавном кроз Пирот пролазе и задржавају се веома кратко. Ми покушавамо да обезбедимо средства и да их превозимо у друге прихватне центре. Покушавамо и да обезбедимо средства за проширење центра на четвртом километру  и надам се да ће се  током јесени и до краја године ови изазови  смањити.  У свако случају на истом смо задатку а то је безбедност свих грађана Пирота” – поручио је градоначелник Пирота,  Владан Васић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine