Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На седници Скупштине града Пирота, одржаној ових дана, усвојен је, поред осталог, и Оперативни план одбране од поплава за 2023. годину који обухвата воде другог реда на територији града. У ове сврхе из буџета града опредељено је 4,5 милиона динара. Да би се план у потпуности реализовао неопходна је добра сарадња и са ЈП “Сбијаводе” у чијој је ингеренцији одржавање појединих водотокова на територији града. Градоначелник Пирота, Владан Васић, кажа да је досадашња сарадња са “Србијаводама” била коректна, али би могла да се подигне на виши ниво.

“Ми смо предвидели средства и за онај део водотокова који је у надлежности ЈП “Србијаводе”. Предложио сам Градском већу да се у писаној форми обратимо и да видимо да ли су за ову годину планирали уређење корита реке Бистрице, од моста код АМСС до улива у Нишаву, што је њихова надлежност. Ако су то предвидели ми бисмо та средства пренаменили, ако нису онда ћемо их ми употребити за чишћење овог корита. Услед обилнијих падавина тај део водотока угрожава узводни део насеља и зато нам је битан. Такође, оно што је наша надлежност, то је горњи ток реке Рогоз од улива Кавака у Рогоз узводно. То треба да радимо у наредном периоду. Дакле, конкретан одговор – сарадња са “Србијаводама” може бити боља”- изјавио је Васић.    

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine