Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је у Пироту одржана ШЕТЊА СЕЋАЊА, коју је предводио последњи преживели из погрома пиротских Јевреја,. Тада су нацисти целокупну пиротску јеврејску заједницу – 178 жена, деце и мушкараца, депортовали из Пирота ка логорима смрти. Израел Леви, који живи у Канади, допутовао је у Пирот први пут након 80 година, како би евоцирао успомене на стравични догађај. Више од 200 пиротских школараца, али и представника јеврејских општина из целе Србије предвођени Израелом Левијем и градоначелником Пирота мр Владаном Васићем, шетњом од зграде Соколане, где су најпре сви пиротски Јевреји били одведени, па све до Железничке станице, где су оставили цвеће на пругу, одали су почаст пиротским Јеврејима. 

У понедељак ће бити одржана свечаност на којој ће амбасадор Израела у Србији породици некадашњег председника општине Пирот Љубе Љубеновића, који је спасио Израела Левија од сигурне смрти, уручити велико признање и титулу праведника. Она се додељује људима који су учинили добро дела према припадницима јеврејске заједнице.   

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine