Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Буџет који је ове године опредељен за рад Штаба за ванредне ситуације износио је око 6,5 милиона динара, и реализован је у три дела. 

Како је рекао Сретен Савов, члан градског већа, средства су опредељена за одржавање канала на подручју града и у селима, за израду потребне документације за рад штаба, као и за набавку опреме за добровољно ватрогасно друштво, које ће добијањем додатне заштитне опреме до краја ове године, добити статус Добровољне ватрогасне јединице. 

Како је додао, након тога, претстоји склапање уговора између града Пирота и Добровољног ватрогасног друштва чиме ће постати Цивилна заштита града Пирота. Двогодишњи процес је при крају, па ће ускоро бити формирана на основу законске обавезе, али и потреба на локалном нивоу. 

Улога цивилне заштите биће ангажовање људи у случају природних катастрофа и различитих ванредних ситуација (пожари, поплаве, земљотреси, суше, пандемије). 

Савов је рекао да ће цивилна заштита град Пирота функционисати по принципу волонтеризма.    

Извор: Плусонлине

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine